Witam.
Na poczatku chcialbym sie ze wszystkimi przywitac.Jestem nowy na forum i chciałbym prosic o pomoc zwiazana z moim Bullteriem.Gdy kupiłem pieska miał przez długi czas biegunke.Wiec zrobiłem mu badania i wyniki wskazywały na LAMBLIOZE GIARDIA.Weterynarz przepisał mu Metronidazol.Piesek w tej chwili ma 4lata i co jakiś czas musimy mu podawać Metronidazol ponieważ dostaje znów biegunke.Jest jakieś inne wyjście??? Drugie pytanie:piesek ma ogromne problemy skórne.Ostatni już jest tragicznie i nie wiem co robic.Mój lekarz weterynarz nie daje już rady i nie wie co zrobić.Bullterier dostaje teraz duże krosty z ropą,aż wychodzą mu w tych miejscach wszystkie włosy.Pomiędzy palcami jest tak samo i na łokciach nie ma juz kompletnie włosów.Piesek cierpi bardzo.Na krosty i zmiany skórne podaje mu Encorton 20 mg po pół tabletki dziennie,a kompie go w płynie Hexoderm.Dodatkowo kupiłem mu obroże Preventic.Nie wiem co mam już obić.Mieszkam na wsi i mam daleko do jakiegoś weterynarza co by coś poradził nato.Wie ktoś może czy w Inowrocławiu,Bydgoszczy,Włocławku lub Toruniu jest jakiś dobry weterynarz który by wiedział co zrobić.I ostatnia rzecz.Piesek od dwóch miesięcy ma takie łaknienie,że zapycha się wodą jeśli nie ma nic do jedzenia.Nie wychodzi z kuchni nie chce się bawić tylko cały czas czeka na jedzenie.Prosze o pomoc.Za jakąkolwiek odpowiedź i porade bede bardzo wdzięczny.Pozdrawiam