ja słyszałam o czymś takim
Psie Feromony Kojące - CEVA - D.A.P - Dog Apeasing Pheromone
cena: ok 90,00 zł
D.A.P. pomaga hamować lub chronić przed stanem niepokoju i niepewności wyrażonych następującymi objawami u szczeniąt i psów doroslych:
*niszczenie przedmiotów
*brudzenie w domu
*wycie, szczekanie
*nadmierne lizanie się
D.A.P.- dodaje psu otuchy w następujących sytuacjach, które mogą go niepokoić :sztuczne ognie, wizyty u lekarza weterynarii, goście, nowe nieprzewidywalne sytuacje,
D.A.P Pomaga odnaleźć się w nowym otoczeniu , jak: nowy dom , nowy właściciel, przeprowadzka
Sposób użycia: Włączyć D. A. P w pomieszczeniu, w którym pies przebywa najczęściej w ciągu dnia lub w pomieszczeniu, gdzie obserwuje się nienaturalne / niepożądane zachowanie psa. Jeden dyfuzor jest odpowiedni na powierzchnię ok. 50-70 m2. Jeden flakon wystarcza na okres ok. 4 tygodni i przez ten cały czas powinien być włączony. Zobacz także artykuł Feromonoterapia w Poradniku Karuska.
Podobno wystarczy raz takie cudo zastosować w domku i piesek już zawsze będzie się tam czuł bezpiecznie. Wszystko pięknie, ładnie tylko nie wiadomo czy działa
Co do D.A.P to dostępne jest na
www.animalia.pl
http://animalia.pl/produkt.php?id=6856
Rozmawiałem z klientka, która kupiła kocią wersję i mówiła, że działa.
Tez sie nad tym zastanawiam i powiedziała, że spokjnie mi poleca.
Jeśli chodzi o wystrzały to są inne sposoby-włączenia głośnej muzyki, zajęcia psa zabawą, pozamykanie okien, można też podać tabletkę uspokajającą-taką jaką zaleci wet.
wet przepisuje zwykłe relanium 0,5 od 4-5 lat. Nigdy po tym nie miała żadnych problemów. 1-2 tabletek ok 22-giej i koło 24-tej jedną na około 30 kilogramowego psa. A i cena ok 2 zł to śmieszna cena.